A gokartkirály – film – Vélemény

Érdemes-e egyáltalán megnézni?
Azzal kezdem, hogy sokkal rosszabbra számítottam, mikor megláttam az előzetesét.
2003-ban volt már egy hasonló film (amit újranéznék, Kart Racer volt a címe, gyerekként tetszett), szinte előtúrhatatlanul a feledésbe merült, valószínűleg ezzel sem lesz máshogy, DE…
Nálunk a dirt kart nem igazán ismert, így az egymásra épülés sem annyira magától értetődő, egy szimpla bérgokart pályával talán hitelesebb lett volna az egész. Számos részlet fedezhető fel korábbi sokkal sikeresebb filmekből, nem akarom előre lelőni őket, előbb nézzétek meg.
Igen, mindenki nyugodtan rááldozhatja ezt a bő másfél órát.
Visszakanyarodva… A történet egész jól felépített, bár szerintem túl rövid időszakot ölel fel. Pár hét alatt felkészülni a nulláról, még hihetetlenebbé teszi a történetet, aminek a szakmai alapjai amúgy sem túl erősek. Viszont… A csapat fontosságát, az ego hatását, az önfejűséget, a higgadtság fontosságát, a pályán kívüli felkészülés jelentőségét, illetve számos egyéb apró fontos tanulságot így is mindenki levonhat belőle. Persze csak azok, akiknek az ego-ja engedi… Ebből a szempontból jól sikerült a film.
Még egy fontos erénye a filmnek, hogy rengeteg emberhez eljut szeretett sportunk ezáltal. És nem csak sok emberhez jut el, hanem egy véleményt meg is cáfol a történet cselekményével… „A gokart gyerekeknek való.” Ezzel a gondolattal kezdi a szülinapi buli meghívójára reagálva főhősünk. Aztán apránként rájön, hogy ez nem is ilyen egyszerű.
Sorolnék még számos részletet (mondjuk egy videóban lehet hogy meg is teszem), hogy mit, miért és hogyan gondolok/ értelmezek a filmből, de ennek a postnak most csak az a lényege, hogy bátran nézzétek meg, de ne kritizáljátok, hanem a mondanivalójából szűrjétek le a fontos dolgokat, mert van benne elég!